Guide: Sådan maler du vægge og lofter

Hvis der skal males, er der som udgangspunkt to løsninger. Du kan vælge at gøre det selv, eller du kan hyre en professionel maler. Denne artikel er til dig, der ønsker at male selv. Vi gennemgår i grove træk, hvordan du maler bedst muligt. Bemærk at denne artikel er henvendt til dig der skal male helt almindelige lofter og vægge. Vi håber, at du vil læse med.

Ryd op og vask ned

For at lette arbejdsprocessen bør du få ryddet som godt ud i rummet, som du kan. Det forsinker arbejdet, hvis du skal være bekymret for at falde over ting. Ydermere er det en god idé at vaske væggene og lofterne ned. Afhængig af den maling der er blevet brugt før, kan du bruge grundrens eller universalrengøring. Er der brugt en speciel maling, skal du passe på.

Spartling

Det er også vigtigt, at du får taget alle skruer, søm med mere ud af væggen. Hullerne skal lappes, og dette gøres bedst med spartel. Du kan købe spartel i malerforretningen. Det koster ikke alverden.

Afdækning

Afdækningen er klart det største arbejde, når der skal males. Gulvet skal dækkes af med folie, pap eller tæpper, og der skal sættes malertape i kanterne og omkring stikkontakter. Det er vigtigt, at du får dækket grundigt af, så du ikke ødelægger gulvet. Er der ting tilbage i rummet, så få også dækket dem af.

Malingen

Skal både vægge og loftet males, så skal du begynde med loftet. Efterfølgende kan du gå til væggene. For at lette arbejdet for dig selv, kan du købe en teleskopstang, så du får en længere rækkevidde. Så bliver det ikke så hårdt i skuldrene. Ofte skal der males mere end 1 gang. Sørg for at malingen er helt tør. Ellers har det ikke effekt. Husk at lufte ud i mens, da der ellers kan blive meget fugtigt i rummet.

Hvis du ikke selv vil male

Hvis du ikke selv vil male, er den eneste udvej at hyre en maler. Vælger du en professionel maler, så kan det give rigtig god mening at indhente 3 tilbud fra forskellige malerfirmaer i din by. Firmaerne er udmærket klar over, at du konkurrerer med andre, og det kan føre til en billigere pris for dig. Det er nemt at indhente flere tilbud på en maler. Du skal blot beskrive din opgave et enkelt sted, hvor efter du bare skal afvente at få dine tilbud. De kommer som regel inden for et par dage. Det hele er uforpligtende så tror du, at du selv kan finde en billigere og bedre maler til prisen, kan du bare gøre det. 3 tilbudstjenester er desuden blevet meget populære og bruges af stort set alle håndværkere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *